Zaterdagmiddag

 

 

 

 

De zaterdagmiddag breng ik regelmatig door in mijn favoriete stamkroeg. Beetje bijpraten over de wekelijkse gang van zaken. Meestal in gezelschap van mijn bro (zwagertje) Wimpie. Voor sommige is Wimpie een bekende. Hij is in vroegere tijden nog de assistent van televisie kok Lonny geweest. Een aantal jaren heeft hij met Lonny meegelopen.  Totdat hij zijn eigen nasiballen achter de rug van Lonny om ging promoten, was de liefde tussen hem en Lonny gelijk over.
Afgelopen zaterdag was het vrij rustig bij binnenkomst. Aan de bar zit Teun, een gepensioneerde tolbeambte. Teun is de rust zelve, altijd correct en ietwat bedeesd. Teun heeft in zijn vroegere loopbaan heel wat uurtjes aan de grens met België in “zijn” tolhuisje doorgebracht. Hij controleerde in het grensplaatsje Putte het in en uitgaande verkeer. Ik neem plaats naast hem aan de bar. Bardame deze middag is Anna. Het gesprek wat hun voeren gaat over een kringloopwinkel. Teun was deze ochtend op bezoek geweest in deze 2e hands shop, hij vond het nogal een rommelige winkel. Op mijn vraag waar deze shop gevestigd is, geef hij het adres. Ik frons mijn wenkbrauwen, daar zit naar mijn weten de vuilstortplaats. Ik laat het maar voor wat het is. Teun heeft wat problemen met zijn korte termijn geheugen.

Geert kom binnen en schuift aan de andere zijde van de bar aan. Geert staat bij ons bekend als g**le Geert. Nog niet geheel zittend op zijn kruk vliegt de eerste schuine mop al door de tent. Geert verteld dat hij een woordenwisseling met zijn buurvrouw heeft gehad. Het ging om wateroverlast die hij veroorzaakt zou hebben. Hij had hier part nog deel aan zegt hij overtuigend. Hij had vrijdag alleen maar zijn slechtlopende afvoer van zijn aanbouw opnieuw aangesloten. Wegens gebrek aan ruimte aan zijn zijde, had hij zijn afvoer aangesloten op de afvoer van zijn buurvrouw, die uitnodigend boven haar dak uitstak. Ze had gedreigd met de rijdende rechter, hij had dit weggehoond met het antwoordt ” ik heb toch geen auto”. Met “ze moet maar zien” sloot hij zijn betoog.
De wisseling van de wacht dient zich aan achter de bar. Olijke Freek neemt de taak van zijn partner Anna over voor het vullen van de glazen. Freek is altijd de vrolijkheid zelve. Maar deze keer kijkt hij toch wat bedremmeld. De week was voor hem niet al te vlekkeloos verlopen op zijn werk. Een beoordelingsgesprek met een stagiaire, een blonde stoot van 21 jaar, was niet geheel soepel verlopen. Op zijn ellenlange betoog had zij kort gereageerd met de woorden “praatjes vullen geen gaatjes”. Freek nam deze suggestie iets te letterlijk op. Het was inmiddels alweer opgelost deze netelige kwestie, maar het zat hem nog steeds behoorlijk dwars.
Frits kom inmiddels binnen geschuifeld. Ook zijn gezicht geeft aan dat de week niet lekker verlopen is. Hij lijkt wel op de bekende clown met traan. Hij brandt gelijk los over het ongeluk wat hij op de snelweg heeft gehad. Gelukkig voor hem was het alleen bij wat materiele schade gebleven. Hij was in een file terechtgekomen en werd van achter aangereden door een auto. Bij het optrekken zat de dame in kwestie niet op te letten. Frits had nog wel zijn speciale versnelling gebruikt op zijn vrachtautootje. Standje R was speciaal voor files ontwikkeld vertelt hij met een bedroevend gezicht. Met antwoordt van ons, dat de betreffende auto toch alleen maar wat blikschade had (deze was total loss) trachten wij hem wat op te beuren. Het is een kansloze missie deze middag.
Freek is inmiddels naar zijn vertrouwde humeur teruggekeerd. Dit is echter van korte duur als een klant aan het biljart zijn keu door het laken prikt. Deze speler genaamd Jules,wilde de Corte band nemen. Met zijn beperkt gezichtsvermogen had hij een ritssluiting in het laken aangebracht. Ach het biljartlaken was toch aan een wasbeurt toe.
Na nog twee biertjes ( bier is gratis) gedronken te hebben, besluit ik af te sluiten met een bakkie koffie.  Dit jaagt gelijk de rekening naar ongekende hoogte op. De koffie is bijna onbetaalbaar in deze toko.
Ik reken af met mijn spaarzegels van de Shell en stap op, wetend dat de volgende zaterdagmiddag gelukkig snel weer volgt.

 

Met dank aan eigenaren en klanten van Café Fantasia

 

 

 

John Cammaro

 

@copyright 2019

 

All Rights Reserved

 

 

 

 

Spread the love

2 reacties op Zaterdagmiddag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *