Winters

Vanochtend na het ontwaken wierp ik een blik naar buiten, ik zag tot mijn verbazing een flink sneeuwtapijt liggen.

Ik had echt het idee dat we zo’n vier dagen voor de lente begint het met de winter wel gehad hadden.  Het verlangen naar heerlijk voorjaarsweer is onderhand van de kriebels krijgen in een verschrikkelijke jeuk overgaan.  (los gezien van de gordelroos waar ik momenteel van “geniet”).
Sneeuw is alleen leuk met kerstmis “maar dan regent het altijd de laatste jaren”  voor de rest van het jaar mag het van mijn “gestolen” worden.
Ik snak naar de warmte van de koperen bol, een heerlijk terrasje pakken, gewoon lekker veel buiten zijn.
Om het niet alleen bij klagen te laten, moet ik de daad bij het spreekwoordelijke woord voegen, dus tijd voor actie!.

De oplossing
Veranderingen doorvoeren kan alleen op politiek niveau en dat is eigenlijk waar ik niet zo’n trek in heb, om me nou in een slangenkuil te gaan begeven.  Maar goed wie verandering van zaken wilt zien moet dat er maar voor over hebben.
Dus heb ik  besloten om de Anti Winter Partij (afk.AWP) op te richten.
Voor de opstap naar landelijk de grootste te worden, doen we (partner,buurvrouw en ik) aankomende week (woensdag) eerst een gooi bij de gemeente raadsverkiezingen.  Het plan is om bij de 25 (prima temperatuur)  grootste gemeentes mee te doen.
De aangepaste stemformulieren worden nu al door de buurvrouw uitgedraaid.

Het verkiezingsprogramma zal omvatten: Van Delfzijl tot aan Maastricht zal 1 gesloten lijn van krachtige windmolens komen.
Deze zullen noord westelijk gericht staan.  Doel hiervan is dat de bewolking (komt altijd uit het westen) teruggeblazen zal worden richting zee en het dus altijd helder weer zal zijn.
Bijkomend voordeel is ook dat we door de kracht van deze giant molens zeer geleidelijk richting het zuiden worden geblazen (de Aardas verschuift iets) om op de breedtegraad van Torremolinos uit te komen.
De energievoorziening van deze molens moeten opgebracht worden door 54 bruinkool centrale,s bij te bouwen en een gedeelte krijgen we van onze oosterburen (iets van een herstelbetaling waar wij nog recht op hebben)

Het effect hiervan is dat het broeikaseffect sterk toeneemt en dus ook de temperatuur.  De onoverkomelijke luchtvervuiling die dit als gevolg zal hebben, wordt eenvoudig opgelost door de molens. De vervuilde lucht zal richting Engeland worden geblazen.

Dus geen (koude) winters meer voor ons, in een aantal jaren is Noordwijk het Benidorm van de lage landen………………………………………………………………….

Ik word wakker uit het dutje op de bank, het is warm en ik heb een droge keel.   Heb ik nu een nachtmerrie gehad of een mooie droom?  Ik denk het eerste, laten we de winters maar voor lief nemen en de zomers koesteren.

Ik zet nog maar een heerlijk bakkie koffie en kijk naar buiten….het sneeuwt nog steeds.

 

 

John Cammaro

 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *