Paasei

The battle of the egg

Vanochtend was ik al vroeg (7.00 uur) uit me “kooi gekropen” om een voorsprong te nemen in de zoektocht naar de paaseieren.
Snel een kopje koffie drinken om de slaap uit me systeem te spoelen. Om vervolgens een verfrissende koude douche nemen om alert en kwiek aan de speurtocht te gaan beginnen.


Het is verrassend koud deze (paas)zondagmorgen.  Even slaat de twijfel toe of ik niet aan het slaapwandelen ben op de eerste kerstdag, het is tenslotte 1 april.
In mijn beleving weet ik niet beter dat het met Pasen altijd puik weer is. Een heerlijk stralend zonnetje dat schijnt, konijntjes die vrolijk ronddartelen. Maar niets van dat het is gewoon guur snertweer.


Het konijn van mijn zit dik aangekleed in zijn nachtverblijf en dan bedoel ik het konijn wat buiten verblijft.  Het andere ligt nog op haar bed.
Het nachtverblijf van Nijntje is waar mijn speurtocht begint, ik hoop dat ik nu eens het geluk heb en een voltreffer scoor.

Vroeger had ik altijd de pech bij de jaarlijkse gehouden speurtochten door de familie van mijn, dat ik altijd als laatste binnen was.  Als de rest alweer uitgebreid aan het ontbijt zat kwam ik bij wijze van spreken pas binnen gewandeld.


Ik open het deurtje van het nachtverblijf en zie tot mijn vreugde dat er rechts in het hoekje een bont gekleurd ei mijn “toelacht”.
Er is alleen 1 probleem, Nijntje ligt er pontificaal voor.  Nou wekt die niet bepaald de indruk om het ei zomaar cadeau aan mijn te doen.
Ik vraag uiterst vriendelijk of ik het ei even mag lenen,het antwoordt laat zich raden. Rechtopstaand met zijn voorpoten in zijn middel schudt hij een beslist nee met zijn kop.
Nu wordt het lastig.  Gelet op feit dat Nijntje een tweejarige opleiding Tai Konung heeft gevolgd en hij beslist niet van wijken zal willen weten.
Ik doe een poging om hem met me linkerhand af te leiden en met mijn rechter het ei te pakken, het gaat faliekant mis.
Met een uppercut raakt hij mijn vol op de kin, ik ben even van de wereld.
Ik geef het op, tegen zoveel brute kracht ben ik niet opgewassen.  Trouwens wat kan mijn dat rot ei ook schelen, het is tenslotte koud snertweer ook.

Heerlijk weer binnen in de weldadige warmte, maak ik een verrukkelijk paasontbijtje klaar waar ik ten volle van zal gaan genieten.

Ik wens een ieder hele fijne Paasdagen toe.

John Cammaro

all rights reserved

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *