Soul is een muziekstijl die in de jaren vijftig en zestig ontstond uit rhythm-and-blues en gospelmuziek  bij de Afro – Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten.

James Brown

James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 – Atlanta, 25 december 2006), algemeen bekend als “The Godfather of Soul” en “The Hardest Working Man in Show Business”, was een Amerikaanse entertainer en winnaar van de Grammy Award. Brown wordt gezien als een van de belangrijkste en meest controversiële figuren uit de 20e eeuw en de ontwikkeling van de soulmuziek. Hij wordt tevens gezien als de medegrondlegger van het funkgenre.
James Brown 1973

"It's a Man's Man's Man's World" is geschreven door Brown en Betty Jean Newsome. De titel is een woordspeling op de titel van de film It's a Mad, Mad, Mad, Mad World  uit 1963. Brown nam het nummer op 16 februari 1966 op in de Talent Masters Studios in New York. In de tekst van het nummer worden alle uitvindingen van de moderne beschaving (de auto, de trein, de boot en het elektrische licht) toegeschreven aan mannen, maar er wordt gezegd dat deze niets zouden betekenen zonder vrouwen
Bron Wikepedia

https://www.jamesbrown.com/#/