Inferno in the World

 

De Notre-Arme

 

https://www.picbear.org/tag/zuidsoedan

 

Terugkijkend op de verwoestende brand van de afgelopen week in Parijs. De wereld was voor even in “rep en roer”. De brand beheerste op dat moment het wereldnieuws. Tegen middernacht was de brand onder controle. Het “goede” nieuws was dat de Notre-Dame niet compleet verloren was. De twee grote torens en het geraamte van de kathedraal stonden nog fier overeind. President Macron kondigde gelijk aan dat de kathedraal kostte wat kost herbouwd zou worden. De eerste toezegging van een Franse miljardair was al binnen. Honderd miljoen had deze big spender er voor over. De teller staat op dit moment al bijna op een miljard euro. Het is geweldig dat de historie gekoesterd wordt. Maar toch bekruipt me sinds enkele dagen een vreemd gevoel. Het gevoel over de armoede in de wereld. Ik heb zojuist Google geraadpleegd en krijg de keiharde cijfers onder ogen. Elk jaar sterven er zo’n 4,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan ondervoeding. Dus elke zes seconde sterft er ergens op de wereld een kind onder de vijf jaar. Schokkend deze cijfers. De donatie van de miljardair laat mijn niet los. Ik krijg er een bittere smaak van in me mond.
Honderd miljoen euro, hoeveel eten zou je daarvan kunnen kopen? Genoeg waarschijnlijk om al die kindjes van voldoende voeding te voorzien. Ik ben er bewust van dat het niet zo simpel in elkaar steekt, maar toch. Het feit dat we zo zuinig zijn op historische gebouwen daar is niets mis mee. Maar het feit dat een groot deel van de wereldbevolking honger lijd is onacceptabel. Vandaag de dag zijn er al in een rijk land als de onze,  zo’n 300.000 kinderen die onder de armoedegrens leven. Kinderen die naar school gaan zonder ontbijt, simpelweg omdat er thuis geen geld is voor voedsel. En dan los van het feit of het de ouders/verzorgers hun eigen schuld is dat er geld problemen zijn, het kind is de dupe. In elk land ter wereld wensen ouders dat hun kind onbezorgd en in veiligheid kan opgroeien. Het zijn de corrupte machthebbers en de rijke industrielanden die verantwoordelijk zijn dat het in veel landen op deze wereld niet kan. Het feit dat miljardairs hun fortuin op eigen kracht hebben vergaard is complete onzin, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Het is maar net waar je wieg op deze wereld heeft gestaan. De elite op deze wereld komen bijna allen uit vermogende families. Een kind heeft geen keuze bij zijn geboorte, maar wel recht op een eerlijke kans om minimaal te kunnen overleven. Als de private vermogens op deze wereld wat eerlijke verdeeld zouden worden, zou elk kind kunnen opgroeien met voldoende voeding, kleding, een dak boven het hoofd en goed onderwijs. Dit zal niet gaan gebeuren, los nog van feit dat er eerst ook vrede moet heersen. Hebzucht is de mens zijn slechtste eigenschap, maar treurig genoeg ook de sterkste.
En hoe meer men heeft ( meer als genoeg) hoe meer men nastreeft.

‘Hominem avaritia erit cor eius in interitum’

Terwijl ik dit schrijft zit ik te genieten van een heerlijk voorjaarszonnetje. Met de paasdagen voor de deur, ziet het er prima uit wat betreft het weer.
Ik wens ieder een heel fijn paasweekend toe.

 

 

John Cammaro

 

Spread the love

8 reacties op Inferno in the World

  1. Wat een goed stuk john Cammaro en zo waar, heb mij aan precies hetzelfde geërgerd , zoveel geld dat met een muisklik geschonken wordt.
    Voor wel is waar een goed doel, maar toch ,er is nog zoveel te redden in deze wereld en dat moet toch voor deze multimiljonairs geen opoffering zijn. Ga zo door , met schrijven over deze misstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *