House of Reggae
Bob Marley
Robert Nesta (Bob) Marley (Nine Miles 6 februari 1945 – Miami 11 mei 1981) was een Jamaicaanse reggae-artiest. Hij draagt de bijnaam The King of Reggae. Hij was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof. Marley had tijdens de jaren 70 over de hele wereld reggae hits.
No Woman, No Cry
No Woman, No Cry is een reggaenummer van Bob Marley and The Wailers dat voor het eerst verscheen in 1974 op het album Natty Dread.
Het nummer werd pas echt bekend in de live-uitvoering zoals die is te horen op het album Live! uit 1975. Hoewel Bob Marley het nummer zelf schreef, werd het officieel toegeschreven aan “V. Ford”. Ook enkele nummers van het album Rastaman Vibration van Bob Marley vermelden V. Ford. Vincent Ford (Kingston Jamaica 1930) was een vriend van Marley die een gaarkeuken draaiende hield in Trenchtown, het getto van Marleys woonplaats Kingston. De inkomsten uit royalty,s die Ford ontving, hielpen hem bij het in stand houden van de gaarkeuken. Vincent Ford overleed in Kingston op 28 december 2008.
Vaak wordt gedacht dat het lied gaat over dat het als man prima leven is zonder vrouw. Dat klopt echter niet. Het nummer handelt over de kracht van vrouwen.
Uitgebracht op single 1974
Album Natty Dread
http://www.bobmarley.com/
_______________________________________________________________________________
Third World
1973 Kingston Jamaica
Jamaicaanse reggaeband met invloeden uit de soul, funk en disco.
Now That We Found Love
geschreven door Kenneth Gamble en Leon Huff en oorspronkelijk opgenomen door The O’Jays voor hun album Ship Ahoy (1973).
Uitgebracht op single 1978
Album Journey to Addis
http://www.thirdworldband.com/
_________________________________________________________________________________________________
UB40
1978 Birmingham Engeland
De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Britse sociale dienst om een werkeloosheidsuitkering aan te vragen. De band heeft een sterk multicultureel karakter , zowel muzikaal als qua afkomst.
Food for Thought
Uitgebracht op single in 1980
Album Signing off
Volgens Robert Campell beschrijft het nummer het hypocriete gedrag van ons (westerse wereld) met kerstmis, het feit dat er mensen sterven in Afrika en wij gezellig onze kerstmaaltijd genieten en de Heer loven. Het nummer was bedoeld als kerstlied.
https://en.wikipedia.org/wiki/Food_for_Thought_(song)
________________________________________________________________________________________________
John Cammaro
Copyright@2019
Recente reacties