House of Disco

I Feel Love – Donna Summer

Donna Summer, pseudoniem van LaDonna Adrian Gaines (Boston 31 december 1948 – Key west 17 mei 2012) was een Amerikaanse zangeres, songwriter en artieste. Ze was het bekendst van haar discohits uit de jaren 70, die haar de bijnaam “koningin van de disco” opleverden. Als een van de weinige discosterren slaagde ze er ook in om later met andere genres, zoals de r&b, hits te blijven scoren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Donna_Summer

I Feel Love – uitgebracht op single in 1977

    

 

Album – I Remember Yesterday  1977

 

 

 

 

 

 

 

http://donnasummer.com/

 

__________________________________________________________________________________________________

 

Knock on Wood – Amii Stewart

Amii Stewart  (Amy Paulette Stewart,Washington 29 januari 1956) is een Amerikaanse  pop/discozangeres, danseres en actrice.

Knock on Wood is een soulnummer dat in 1966 door Eddie Floyd en Steve Cropper werd geschreven.

Cropper schreef het aanvankelijk voor Otis Redding, maar platenbaas Jim Stewart wees het af, omdat het naar zijn mening te veel leek op “In The Midnight Hour”. Redding nam het in 1967 met Carla Thomas alsnog op. Cropper schreef “In the Midnight Hour” een jaar eerder met Wilson Pickett. In een interview met muziektijdschrift Rolling Stone vertelde Cropper later dat “Knock on Wood” een achteruit gespeelde versie van “In the Midnight Hour” is. Voor “Knock on Wood” werd het akkoordenschema van de intro van “In the Midnight Hour” omgedraaid.

Voor de brug van het liedje werd een door Isaac Hayes gearrangeerde blaaspartij gebruikt. De andere blaaspartijen in “Knock on Wood” werden bedacht door Wayne Jackson, die bij The Memphis Horns speelde.

n 1979 maakte Amerikaanse zangeres Amii Stewart een discoverise van Knock on wood. Het nummer staat op haar debuutalbum met de gelijknamige titel. De single werd een Top tien-notering in Nederland en bereikte de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Knock_on_Wood_(lied)

 

Released February 1979
Recorded 1978

 

 

https://www.allmusic.com/artist/mn0000019873/

 

________________________________________________________________________________________________

 

Disco Inferno – The Trammps

The Trammps is een band afkomstig uit het Amerikaanse Philadelphia. De band is ontstaan uit de Volcanos en Moods die in de jaren 60 optraden en soulmuziek speelden. De bezetting bestond toen uit: Gene Faith (leadzanger), Earl Young, Jimmy Ellis, Dennis Harris, Ron Kersey, John Hart, Stanley Wade en Michael Thomas.

https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Trammps

Disco inferno is een single uit 1976 van The Trammps en titelstuk van het gelijknamige album. The Trammps scoorden bescheiden met het nummer in de Nederlandse tipparade in april 1977. Sinds 1999 heeft het wel in elke editie van de Top 2000 gestaan. Het nummer is later gecoverd door onder meer Tina Turner (1993).

Recorded 1976 Sigma Sound Studios

 

http://www.thetrammps.net/

 

________________________________________________________________________________________________

 

 

Spread the love