House of Blues

Beth Hart

 

Beth Hart (Los Angeles – 24 januari 1972) is een Amerikaanse singer-songwriter.   Ze werkte meerdere malen samen met Joe Bonamassa.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Beth_Hart

 

Beth Hart  is in Nederland bekend bij een wat “kleiner” publiek.  Voornamelijk voor de bluesliefhebber is Hart geen onbekende,  Met name door de samenwerking met Joe Bonamassa vestigde zijn haar naam als een great performer.  Beth Hart heeft geweldige eigen nummers op haar repertoire staan, maar ik wilde in deze de geweldige cover van Etta James I”d Rather Go Blind eruit lichten.  Haar uitvoering van dit  fantastische nummer is een genot om naar te luisteren en te kijken.

 

 

I’d Rather Go Blind

Jordan schreef de basis voor het lied en Etta James hoorde dat terwijl zij Jordan in de gevangenis opzocht. James completeerde het lied, maar gunde de auteursrechten aan haar toenmalige partner Billy Foster. Etta James was wel de eerste die het lied opnam, het verscheen op haar album Tell Mama en als b-kant op de single met dezelfde titel. Dat plaatje haalde plaats 23 in de Billboard Hot 100 in 1968. Geen succes in Europa vooralsnog met dit nummer dat is opgenomen in de FAME studio in Muscle Shoals Alabama.
https://nl.wikipedia.org/wiki/I%27d_rather_go_blind

 

 

I’d Rather Go Blind

Uitgebracht in 1968
Ellington Jordan en Billy Foster

 

 

Beth Hart en Joe Bonamassa live in Amsterdam

Website Beth Hart

https://www.bethhart.com/

______________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Spread the love