De schatkamer van de muziek

 

 

Muzikanten en bands die al jaren veelal in de schaduw opereren en nieuw talent zullen een plek krijgen in deze schatkamer van de muziek. Enkele hebben inmiddels een doorbraak gevonden, het merendeel speelt nog steeds in het “kleinere clubcircuit”. Meestal onterecht krijgen zij niet de aandacht en het podium die zij eigenlijk verdienen. De media (radio) vermijden of willen deze vaak onbekende muzikanten geen platform geven. In deze is de kritiek van Johan Derksen hierover volkomen terecht.  Er loopt voldoende talent rond in Nederland, maar het is bijna altijd de commercie die bepaald.  En dat is in dit geval meestal de buitenlandse (Engelse/Amerikaanse) muziek.  Onbekend maakt onbemind is in deze hier op van toepassing.

 

 

De aftrap is aan Danny Vera, deze muzikant uit Middelburg viel mijn jaren geleden al op in het voetbalprogramma (toen nog) Voetbal international.  Met dank aan de eerder genoemde Johan Derksen, kreeg deze geweldenaar uit Zeeland meer als terecht een groot “podium” aangeboden.  Na velen jaren verborgen gebleven voor het grote publiek, stoomt deze zanger,muzikant en songwriter eindelijk door naar waar hij werkelijk behoort, de top van de muziekwereld in Nederland.

De single Roller Coaster wil ik in deze belichten.  Ik vind deze song die ik een paar maanden geleden ontdekte, werkelijk een geweldig nummer.  Met zijn specifieke zangstem (Amerikaanse sound) legt Danny er al zijn gevoel in, de song is het meer als waard om international een hit te worden.

 

Danny Vera

 

Danny Vera, artiestennaam van Danny Polfliet (Middelburg 31 mei 1977) is een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter. Zijn muziek valt onder de noemer americana

In 1999 vormde hij zijn eerste band, Till Dawn, waarmee hij in 2000 de Zeeuwse Belofte (Grote prijs van Nederland) won. Vera behoorde in die periode tevens tot de allereerste lichting studenten van de Rockacademie in Tilburg, net als klasgenoot Jacqueline Govaert. Met Till Dawn volgden diverse shows door heel Nederland. In 2002 kreeg Vera een solocontract bij Universal Music.

In 2003 verscheen zijn eerste album, For the Light in Your Eyes. De single “My Confession” (2003) behaalde de eerste plaats in de Turkse hitparade. Wegens tegenvallende resultaten van het album haakte Universal Music in 2004 af. Vera ging verder met het schrijven van nummers en werkte in eigen beheer aan een nieuw album, Hold on a While, dat in 2005 verscheen. Aan dit album werkte ook Hershel Yatovitz  mee, de gitarist van Chris Isaak, die een track inspeelde en er een aantal produceerde.

Zijn derde album, Ordinary Man, nam hij in zijn eigen studio op, met medewerking van onder anderen Tren van Enckevort (accordeonist van Rowwen Hèze), Leona Philippo en Hans Dagelet.

In april 2009 trok Vera naar de Hilltop Studios in Nashville, Tennessee om zijn vierde album, Pink Flamingo, op te nemen. Daar werkte hij met sessiemuzikanten van onder andere Garth Brooks en Toto aan een geluid dat herkenbaar is van grote Amerikaanse producties. Het opnameproces werd vastgelegd en verwerkt tot een documentaire die op dvd werd bijgeleverd. In de film is een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen

Op 1 mei 2013 werd bekend dat Danny Vera met zijn band overstapt naar productiemaatschappij Exelsior. In juli 2013 neemt hij in SSE Noord, de studio van Frans Hagenaars, zijn album ‘Distant Rumble’ op, welk op 1 november verschijnt. Aan dit album werkte ook James Burton (gitarist) mee, onder andere gitarist bij Elvis PresleyGram ParsonsThe Everly BrothersEmmylou HarrisJohn DenverJohnny Cash en Jerry Lee Lewis.

Bron:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Danny_Vera

 

 

 

Rollercoaster  Uitgebracht 2019

 

 

Album  Pressure Makes Diamonds 1 & 2 – The Year Of The Snake & Pompadour Hippie    Releasedatum 15 februari 2019

 

 

 

 

Danny Vera – Official website  http://www.dannyvera.com/

 

 

___________________________________________________________________________________________________

 

 

Spread the love