Menu

 

 

Bij wie is het geen dagelijkse terugkerende issue, wat eten we vandaag?  elke dag weer een beetje puzzelen om iets van eten op tafel te krijgen.  Vooral als deze vraag vroeg in de ochtend gesteld wordt , geeft dit vaak een schouderophalend “weet ik niet” als antwoord.  Het is geen echt probleem natuurlijk, het is eerder een luxe probleem.  We hebben meer als genoeg keuze in het voedsel aanbod.  Dat maakt ook dat we het soms even niet meer weten “wat moet ik voor vandaag weer bereiden”?…  Schrijnend is het dat er zoveel aanbod is, dat er ook helaas veel wordt weggegooid. Hoeft niet te vertellen natuurlijk hoeveel echte honger er in de wereld geleden wordt.  Ook het grote aantal van voedselbanken in zo’n rijk land als Nederland is beschamend te noemen.  Terugkomend op ons “probleempje”, dat maakt een etentje buiten de deur natuurlijk zo aantrekkelijk.  Niet alleen de gezelligheid en het heerlijke ( in een goed restaurant) eten, het is ook dat jezelf niet aan de slag hoeft en lekker verzorgt wordt.  Maar het belangrijkste is dat je niets van te voren hoeft te bepalen, alleen eventueel naar welke specialiteiten restaurant je gaat.  Je schuift aan en zoekt op de menukaart naar de meest heerlijke gerechten en bepaalt je keuze, zie dat thuis maar eens te presteren.  Nou hoef ik niet veel te presteren wat het eten betreft, want hierin heb ik de luxe dat ik daar in verwend wordt.  Maar op zijn tijd wil ik ook nog weleens kokkerellen.  Ik ben geen masterchef, maar wat ik kan bereiden krijgt goede tot lovende (iets bescheidener natuurlijk) kritieken.
Een Griekse salade mag ik graag maken en eten, eenvoudig te bereiden heerlijk om te eten en nog gezond ook. Wel belangrijk is dat je gebruik maak van een goede olijfolie, Extra Vierge is een must.

https://www.smulweb.nl/recepten/1461889/De-echte-griekse-salade-basisrecept

Bifteki (Griekse gehaktbal) is een vleesgerecht waar ik graag van smul en zelf maak (als ik niet naar de Griek ga)

https://www.leukerecepten.nl/recepten/bifteki-met-feta/

Aangevuld met Italiaanse penne en Tzat­zi­ki maakt dit tot een heerlijke gezonde maaltijd.

https://kookpraatjes.nl/recepten/recept-traditionele-italiaanse-penne-allarrabiata/

https://www.griekipedia.nl/recepten/hoe-maak-je-echte-griekse-tzatziki/

 

Alle recepten kan je naar eigen smaak aanpassen, ik laat sommige toevoegingen weg en voeg zelf kruiden of producten naar smaak toe.

 

Bon Appetit

 

 

Wat zullen we vanavond eens op tafel zetten
Eenvoudig en makkelijk een schaal kroketten
Nee moet wel iets gezond zijn
Stoofperen gemarineerd in rode wijn
Of deze keer een stamppot misschien
Aardappelschotel in kookprogramma gezien
Bami met Daging Semoor is ook een mogelijkheid
Duurt wel wat lang het ontbreekt aan tijd
Macaroni met kip uit de oven
Kan ook vlees een kleine 2 uur laten stoven
Nee het wordt het allemaal niet
Cafetaria dan maar een zak vol met friet
Of rij wel naar de wok
Voor vandaag maar even geen kok
De terugkerende dagelijks vraag
Wat eten we vandaag
De trek slaat toe krijg het zuur
Het lichtje brand al van de frituur
Vandaag maar even niet op de calorieën letten
Toch voor deze keer maar de kroketten

 

 

 

 

John Cammaro

 

 

 

@copyright 2019

All Rights Reserved

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *