Gordelroos

 

 

 

 

Sinds vorige week heeft de gordelroos (Herpes Zoster) mijn in de houdgreep.  Ik had totaal geen idee dat dit zo heftig kon zijn.   Het Varicella (waterpokken) virus heeft het dreigement (I be back) uit mijn kinderjaren goed gestalte gegeven.  Alsof ik door Schwarzenegger himself in de rol van de terminator te grazen bent genomen. 

Naast het feit dat je er behoorlijk beroerd van bent, overheerst toch de immens stekende en brandende pijn.  Deze houd vooral in de nacht huis.  Het gevolg is dat je na een aantal nachten compleet gesloopt bent.  Je sleept jezelf als een wrak de dag door, proberen wat slaap te pakken is het enige doel wat je voor ogen heb.    Vanaf afgelopen maandagnacht is de lengte van slapen een stuk verbeterd, al is het dan met afgelopen nacht erbij niet meer als vier uur zonder onderbreking.  De interne wekker (pijn) loopt dan zo rond  4.15 uur af als de pijnstillers hun werking beginnen te verliezen, 1 Ibuprofen 600 mg en 2 paracetamol,s van 500 mg dempen redelijk de pijn maar halen de prikkeling en het branderige gevoel niet weg.  Ik smeekte het afgelopen weekend bijna om een flinke dosis morfine.   

Het virus dat zich jarenlang “slapend” heeft gehouden, baant zich een weg door het zenuwstelsel naar het huidoppervlak.  Met als gevolg ontstekingen aan de zenuwuiteinden op de huid, dat verklaard ook deze stekende pijnen.

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/gordelroos/item31938

Naast pijnbestrijding is er verder niet veel aan te doen, ik zal mijn tijd moeten uitzitten.  Ik hoop alleen dat ik hiermee mijn portie heb gehad.  Dat ik die “etterbakjes” dan ook maar gelijk voorgoed bewusteloos heb geslagen, dat ze nooit meer wakker worden.

 

John Cammaro

 

 

Spread the love

5 reacties op Gordelroos

  1. Oh ik had altijd begrepen dat je als volwassene gordelroos kan krijgen als je als kind geen waterpokken hebt gehad. Tenminste dat zei mijn vader altijd als hij weer eens een aanval van gordelroos had. Dit kwam omdat hij als kind geen waterpokken had gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *