Wil je het nieuws eens op een objectievere wijze lezen, dan is de Andere Krant een verademing in het landschap van de gecontroleerde mainstreammedia. Het digitale vraagstuk van vandaag de dag, lees het artikel eens aandachtig waarom het zo belangrijk is om contant geld te behouden voor ons en onze samenleving.

Betaal Bewust contant

Redactie De Andere Krant

Overheid en banken laten het liefst alle betalingen digitaal verlopen. Ze werken zelfs aan de invoering van een geheel digitale munt, de Central Bank Digital Currency. Als die wordt ingevoerd, kan de overheid al onze financiële transacties controleren en zelfs voorschrijven waar we ons geld wel en niet aan mogen uitgeven. Dit is het einde van onze privacy en vrijheid. De Andere Krant start een campagne om contant geld te bevorderen. Alle abonnees ontvangen een vel met stickers om op 2 euro-munten te plakken. We hopen zo zoveel mogelijk mensen wakker te schudden. Geld moet vrij en van ons blijven!

Op de G20-top die eerder deze maand werd gehouden was de invoering van de zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) onderwerp van gesprek. Zowel de CBDC’s als een verregaande digitale identiteit door middel van een gezondheidspaspoort zijn opgenomen in de slotverklaring van de G20-top waar Nederland maar ook Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF), beiden geen lid van de G20, aanwezig waren.

Op woensdag 23 november vond er een Kamerdebat plaats over deze digitale overheidsmunt. De Kamerleden benadrukten het belang van privacy, maar hoe kan privacy ooit worden gewaarborgd met een digitale munt? De Europese Commissie belooft dat contant geld niet zal verdwijnen, maar tijdens het debat werd gerefereerd aan een rapport geschreven door de ECB waarin wordt gesteld dat deze digitale munt de monetaire opties verruimt wanneer cash geld verdwijnt.

In de praktijk verdwijnt het contant geld al. Op veel plekken wordt dit wettelijk geldende betaalmiddel al geweerd. Het aantal geldautomaten is de afgelopen 10 jaar gehalveerd. Gedurende de corona periode werd contant geld op veel plekken geweigerd met de onbewezen argumentatie dat contant geld voor besmettingen zou zorgen.

Als we deze ontwikkeling ­accepteren, kan de overheid al onze financiële transacties controleren en zelfs voorschrijven waaraan we ons geld mogen uitgeven. Zover is het nog niet, maar de overheid heeft de afgelopen jaren meermaals laten zien dat onze vrijheid ondergeschikt is aan de agenda’s die worden uitgerold.

De manier om deze ontwikkeling tegen te gaan is naast bewustwording ook simpelweg zoveel mogelijk contant te blijven betalen, winkels die contant geld weigeren links laten liggen en zorgen dat contant geld een wezenlijk onderdeel blijft van ons geldsysteem.

https://www.deanderekrant.nl/nieuws/betaal-bewust-contant-2022-11-28

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *